FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de minimale verhuurperiode?

Dat is afhankelijk van het product, en bepalend voor de huurprijs. Heb je een groot formaat scherm voor bijvoorbeeld een paar uur nodig? Dan is de LedUpp Moving of LedUpp Truck uitermate geschikt. De huurperiode is (behoudens restricties derden) niet gebonden aan een maximale tijd.

Hoe snel kan een Mobile Billboard van LedUpp geplaatst worden?

De plaatsing neemt circa 45 minuten in beslag, onze LedUpp Truck of de LedUpp Moving is direct bij aankomst operationeel, of zelfs rijdend inzetbaar! Wil je met spoed een scherm plaatsen, neem dan contact met ons op.

Pixel pitch: wat is het?

Een pixel is een beeldpunt. Een LED-scherm is opgebouwd uit een groot aantal van deze beeldpunten. Deze pixels, of dus beeldpunten, bestaan op hun beurt dan weer uit één of meerdere LED’s. De afstand tussen de pixels is verschillend per scherm. Deze afstand wordt uitgedrukt in ‘pixelpitch’ (P) en weergegeven in mm’s. Bijvoorbeeld: een P4,8 LED-scherm heeft een pitch van 4,8mm. De afstand tussen 2 pixels is in dit display dus 4,8mm.

Waarom is de pixel pitch belangrijk?

De pixelpitch bepaalt de totale resolutie van een LED-scherm en als gevolg dus ook de scherpte van het beeld. Hoe kleiner de pixelpitch, hoe meer beeldpunten binnen de oppervlakte en dus hoe scherper het beeld. Afhankelijk van het type content en de kijkafstand zal dit er scherp of eerder brokkelig uitzien.

LedUpp hanteert een maximale pixel pitch van 4,8 mm. Wanneer je dit afzet tegen bijvoorbeeld 6 mm die veelal in de markt gebruikelijk is, dan lijkt een klein verschil maar we rekenen graag voor wat het verschil is; Bij een netto beeldmaat van 2000×3500 mm betekent dit op basis van 4,8 mm een resolutie van 416×728 =302.848 pixels. Bij 6 mm is de resolutie 333×583=194.333  pixels.

Dat scheelt dus 108.515 pixels, hetgeen zich vertaalt naar een veel scherper beeld.

Is er voor het plaatsen van een Mobile Billboard een vergunning nodig?

LedUpp kijkt samen met jou of er een vergunning nodig is. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen wij deze voor jou aanvragen. Wij ontzorgen je hierin volledig.

Plaatsen jullie ook in het buitenland?

Jazeker, omdat onze Mobile Billboards TÜV gekeurd zijn in overeenstemming met de DIN EN 13814 kunnen ze probleemloos ingezet worden in bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk.

Wat voor soort bestanden kan ik hanteren op de LED schermen?

Onze LED schermen kunnen verschillende bestanden getoond worden, zowel videobestanden als statische afbeeldingen. Houd er wel rekening mee dat video bestanden geen hinder of gevaar mogen vormen voor verkeer of omwonenden. LedUpp geeft je graag advies.

Verzorgd LedUpp ook het ontwerp van de content?

Ja dat kunnen wij verzorgen, onze ervaren specialisten kunnen dit perfect voor je regelen.

Kan ik tijdens mijn campagne de content wijzigen of een planning meegeven?

De LED schermen kunnen datgene tonen wat jij wilt. Wil je in de ochtendspits een andere boodschap dan in de avondspits? LedUpp regelt het voor jou! Op basis van tijd, temperatuur en zelfs op basis van voorbijgangers kunnen wij de content instellen.  Materialen tussendoor wisselen en een contentplanning is dus mogelijk. Indien je last-minute materiaal wilt wisselen pakken wij dit zo snel mogelijk op. Ook bij de LedUpp Light Box is het mogelijk de content te wijzigen tijdens de campagne.

Hebben jullie tips voor de opmaak van content?

Stop je creativiteit in context-afhankelijke uitingen!

Natuurlijk kun je (Digital) Out Of Home nog steeds inzetten om een algemene boodschap bij een breed publiek te laten landen. Maar wil je écht opvallen of scoren bij een specifieke doelgroep? Laat je creatieve team dan eens brainstormen over slimme koppelingen met simpele externe (niet-persoonsgebonden) datafactoren, zoals weer, verkeer, nieuws of geplande evenementen. DOOH biedt kansen om in te spelen op de state of mind van passerende consumenten en leent zich uitstekend voor communicatie met een knipoog. Met een relevante, slimme en/of grappige advertentie val je gegarandeerd op!

Verdere (technische) tips vind je bij onze aanleverspecificaties zoals te downloaden op de betreffende productpagina. Zie Mobile Billboards voor een overzicht van al onze assets.

ZICHTBAARHEID IS ONZE EXPERTISE.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een passende offerte